Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (2024)

Table of Contents
Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren Neem een kijkje in een privéjet van het type dat presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt Neem een kijkje in een privéjet van het type dat presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt De Cessna Citation Latitude is de bestverkopende middelgrote zakenjet van de wereld. De aanschafprijs van een nieuwe jet bedraagt 20 miljoen dollar. De Citation Latitude heeft een bereik van 2.700 zeemijl (oftewel 5.000 kilometer). De Citation Latitude heeft een spanwijdte van ruim 22 meter. Er is een kleine kombuis aan boord van de Citation Latitude en een toilet met wastafel. LEES OOK: Donald Trump heeft in aanloop naar een nieuwe verkiezingscampagne zijn enorme privéjet laten opknappen — neem een kijkje in de ‘Trump Force One’ BEKIJK OOK: Waarom minder sneeuw de dure Japanse Kanzuri chilipasta bedreigt Meer Blik op je Geld: huizenprijs en beurs knallen weer in mei Ik heb 175 uur doorgebracht op lange vluchten: deze 11 essentiële dingen moet je in je handbagage hebben Miljardair Schwarzman achter investeringsmaatschappij Blackstone steunt Donald Trump De 10 meest bekeken seizoenen van series op Netflix op basis van recente kijkcijfers Seinen op groen voor techaandelen, ondanks aanhoudend hogere rentes Essent verlaagt variabel stroomtarief, mede doordat klanten met zonnepanelen méér betalen China is flexing its missile arsenal in a new simulation for a mass Taiwan attack as the US watches Beijing’s Rocket Force closely Billionaire ‘Bond King’ Bill Gross says a Trump win would be ‘disruptive’ for markets China’s gold rush shows the Chinese still have money to spend — they’re just not into Starbucks or Gucci I’m a Google product manager who mentors 10 people a month. Here’s how I pick mentees, based on their messages and attitude. Partnerexperts Vacatures Poetin houdt een strategisch eiland in de Baltische Zee van NAVO-lidstaat Zweden scherp in de gaten, aldus een Zweedse topmilitair Noors staatsinvesteringsfonds vindt dat ExxonMobil rechten aandeelhouders schaadt met juridische aanval op groene clubs Installateurs van zonnepanelen in de problemen: consument haakt af door onzekerheid over financieel voordeel én daling energieprijzen OM bevestigt huiszoeking, die naar verluidt plaatsvindt bij PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien Farmabedrijfje met omstreden patent dat Ronald Plasterk verkocht, leverde tot nu toe veel minder dan €32 miljoen op Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld in 2024

HomeSmalltalk

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren

Marielle Descalsota

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (1)

Presidentskandidaat Ron DeSantis vliegt in een Cessna Citation Latitude. Foto: Paul Hennessy/SOPA Images/LightRocket/Getty Images; Textron Aviation

  • De Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis vliegt regelmatig in privéjets, waaronder in eentje van de staat Florida.
  • De Cessna Citation Latitude waar hij gebruik van maakt is een van de populairste zakelijke toestellen ter wereld.
  • Het vliegtuig heeft een prijskaartje van 20 miljoen dollar en biedt plek aan 9 passagiers.
  • Lees ook: 5 dingen die je moet weten over Ron DeSantis, de gouverneur van Florida die het gaat opnemen tegen Donald Trump

Gouverneur Ron DeSantis van Florida, die zich deze week namens de Republikeinse partij kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, maakt volgens The New York Times regelmatig gebruik van privéjets.

Daaronder vallen meerdere privétoestellen van zijn politieke aanhangers, zoals een Bombardier en een Gulfstream.

Zijn gebruik van privéjets is omstreden. DeSantis is al het grootste deel van zijn carrière in overheidsdienst en had volgens The New York Times vorig jaar een nettovermogen van 319.000 dollar. Dat is niet genoeg om zich regelmatig privévluchten te kunnen veroorloven. Hij is voor die reizen afhankelijk van zijn aanhangers.

DeSantis erkent tegenover de krant dat hij regelmatig gebruikmaakt van privétoestellen, maar benadrukt daarbij dat het “allemaal legaal is en ethisch verantwoord”.

Sinds het verhaal afgelopen weekend in The New York Times is er meer informatie over de vluchten van DeSantis bekend geworden. Student Jack Sweeney houdt op zijn Twitter-account al langere tijd de privévluchten van Elon Musk bij en is nu ook die van DeSantis gaan volgen.

Hij maakt vooral gebruik van een Cessna Citation Latitude, een zakenjet die is gemaakt door het op Rhode Island gevestigde Textron Aviation. Uit gegevens van de Federal Aviation Administration blijkt dat het toestel in eigendom is van de staat Florida. Aangezien het gaat om overheidsbezit is DeSantis waarschijnlijk niet de enige die gebruik maakt van het toestel, schreef Sweeney zondag op Twitter.

Neem hieronder een kijkje in een Cessna Citation Latitude, die vergelijkbaar is met de jet die DeSantis gebruikt.

Neem een kijkje in een privéjet van het type dat presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt

Neem een kijkje in een privéjet van het type dat presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt

1/5

LEES OOK: Donald Trump heeft in aanloop naar een nieuwe verkiezingscampagne zijn enorme privéjet laten opknappen — neem een kijkje in de ‘Trump Force One’

BEKIJK OOK: Waarom minder sneeuw de dure Japanse Kanzuri chilipasta bedreigt

Meer

  • Ron DeSantis
  • verkiezingen VS 2024
  • vliegtuig
  • zakenreizen
  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (7)

    Blik op je Geld: huizenprijs en beurs knallen weer in mei

    Business Insider houdt, in samenwerking met nieuwsappUpday, elke maand zeven prijzen bij die je

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (8)

    Ik heb 175 uur doorgebracht op lange vluchten: deze 11 essentiële dingen moet je in je handbagage hebben

    Redacteur Joey Hadden van Business Insider vliegt de hele wereld over. Inmiddels weet ze wat ze a

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (9)

    Miljardair Schwarzman achter investeringsmaatschappij Blackstone steunt Donald Trump

    De Amerikaanse miljardair Stephen Schwarzman steunt de verkiezingscampagne van Donald Trump.

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (10)

    De 10 meest bekeken seizoenen van series op Netflix op basis van recente kijkcijfers

    Netflix heeft voor de tweede keer een engagementrapport uitgebracht, waarin de streamingsdienst

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (11)

    Seinen op groen voor techaandelen, ondanks aanhoudend hogere rentes

    In de techsector op de beurs staan de seinen op groen voor verdere koersstijgingen.

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (12)

    Essent verlaagt variabel stroomtarief, mede doordat klanten met zonnepanelen méér betalen

    De tariefsverlaging is volgens Essent mede mogelijk door de invoering van terugleverkosten op de

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (13)

    China is flexing its missile arsenal in a new simulation for a mass Taiwan attack as the US watches Beijing’s Rocket Force closely

    China released a simulation video on Friday of how it could strike Taiwan with waves of missiles.

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (14)

    Billionaire ‘Bond King’ Bill Gross says a Trump win would be ‘disruptive’ for markets

    Bill Gross warned that a second Trump presidency could harm bond markets. Gross highlighted that

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (15)

    China’s gold rush shows the Chinese still have money to spend — they’re just not into Starbucks or Gucci

    China’s gold buying is sending prices to record highs amid economic uncertainties. China

    Lees meer

  • Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (16)

    I’m a Google product manager who mentors 10 people a month. Here’s how I pick mentees, based on their messages and attitude.

    Sonakshi Pandey transitioned from software engineering to solution architecture. Mentoring has sh

    Lees meer

Partnerexperts

Digitalisering op de werkvloer: 3 tips om eenvoudig up to date te blijven
Unlock your Potential
Waarom het slim is om je werknemers een elektrische leaseauto te bieden
Charge up your business

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (25) Vacatures

  • Waarnemend hoofd Bureau Integriteit
  • Beleidsadviseur HR
  • Beleidsadviseur HR
  • Waarnemend hoofd Bureau Integriteit
  • Recruiters - Zwolle


Bekijk alle vacatures →

Door apparaten €1 duurder te maken kan Nederland groene doelen halen: brancheclub pleit voor circulariteitsbijdrage

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (28)

Poetin houdt een strategisch eiland in de Baltische Zee van NAVO-lidstaat Zweden scherp in de gaten, aldus een Zweedse topmilitair

De Russische president Poetin houdt een strategisch gelegen eiland in de Baltische Zee scherp in

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (29)

Noors staatsinvesteringsfonds vindt dat ExxonMobil rechten aandeelhouders schaadt met juridische aanval op groene clubs

Bij de komende aandeelhoudersvergadering zal het fonds tegen de herbenoeming van één van de bestu

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (30)

Installateurs van zonnepanelen in de problemen: consument haakt af door onzekerheid over financieel voordeel én daling energieprijzen

Consumenten houden hand op de knip, omdat de salderingsregeling in 2027 afgeschaft dreigt te word

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (31)

OM bevestigt huiszoeking, die naar verluidt plaatsvindt bij PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien

Van Strien trok zich terug als verkenner in de kabinetsformatie, omdat hij in verband werd gebrac

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (32)

Farmabedrijfje met omstreden patent dat Ronald Plasterk verkocht, leverde tot nu toe veel minder dan €32 miljoen op

Uit onderzoek van het FD blijkt dat de Duitse farmaceut Curevac alleen het eerste deel van de ove

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (33)

Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld in 2024

De Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo is met een inkomen van 260 miljoen dollar de best b

Lees meer

Neem een kijkje in een van de privéjets die presidentskandidaat Ron DeSantis gebruikt: het toestel van $20 miljoen kost $4.000 per uur om te charteren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5982

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.